Vær opmærksom på stress symptomer

09 juli 2020 Astrid Pedersen
Vær opmærksom på stress symptomer

Stress er en sygdom, som er meget oppe til diskussion i denne tid. Flere og flere danskere sygemelder sig hvert eneste år med stress – og mange af dem er så alvorligt ramt, at de ikke kommer tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Dette skyldes, at stress, som ikke behandles i tide, kan slide meget voldsomt på systemet. Faktisk kan stress medføre hjerneskader, hvis sygdommen får lov til at hærge i alt for lang tid. Derfor er det vigtigt, at du ikke ignorerer de meget tydelige symptomer på stress, men der i mod tager affære, så snart du kan konstatere deres tilstedeværelse.

Hvad er de typiske stress symptomer?

De mest kendte symptomer på stress kan inddeles i fysiske og psykiske stress symptomer. Blandt de psykiske symptomer finder vi blandt andet hukommelses besvær. Hvis du ofte føler, at ting, du burde huske – for eksempel vigtige aftaler eller mærkedage – simpelt hen er gledet ud af din bevidsthed, bør du være meget opmærksom på din sindstilstand.

Har du samtidig vanskeligt ved at overskue selv de mest hverdagsagtige foreteelser, og lider du af koncentrations besvær, er der yderligere indikation for stress. Føler du dig permanent irriteret, er dit humør faldet adskillige grader på det seneste, og ryger du nemt op i det røde felt – ja, så er der yderligere god grund til at være på vagt.

Sammenholdt med de fysiske symptomer på stress som for eksempel hyppige og voldsomme hovedpiner, umotiveret hjertebanken, søvnproblemer og øget svedtendens kan dit mentale velbefindende give et fingerpeg om, at du er på vej til at udvikle farlig stress. Og lader du stå til alt for længe, kan din krop og din hjerne tage varig skade, lige som du risikerer at udvikle psykiske lidelser så som angst og depression.

Hvis du vil vide mere om hvorledes du forebygger farlig stress, kan du klikke ind på angstekspert.dk

Flere Nyheder