Sådan undgå du en tilstand af børnehave på din arbejdsplads

23 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan undgå du en tilstand af børnehave på din arbejdsplads

Man siger ofte: “Skal vi ikke lige prøve at opføre os som voksne mennesker her!”

For det er egentlig utroligt, om man så snakker en arbejdsplads a la et autoværksted eller et sted, hvor man beskæftiger sig med store millionbeløb, har gigantiske arbejdsplads med flere afdelinger verden over og er noteret på børsmarkedet: Selv her kan man opleve tilstande af børnehave.

Og hvad mener vi så med, at man opfører sig som en børnehave?

Vi mener selvfølgelig ikke i bogstaveligste forstand med et konkret eksempel, hvor børn bliver sat af af deres forældre, de skider i bleen, slår hinanden, råber og skriger af hinanden, tager middagslure og så videre.

Men nogle gange kunne man godt mistænke, at det står sådan til.

Derfor vil vi beskrive de situation, hvor det kan begynde at ligne en børne, upåagtet af stedet, så man måske lige kan stoppe op og stoppe sig selv og andre, så man ikke begynder at kamme over til en tilstand, der er helt små børn værdige og ikke voksne personer.

For det første skal man tillade talerækken og lade andre tale færdigt.

Der behøver ikke gå hippie-attitude i den med ærtepose og så videre, men det er bare respektfuldt at lade andre tale færdig, også selvom man har en vigtigt pointe, så man ikke afbryder andre mennesker.

Små børn kan heller ikke tænke over deres egen næsetip, men det er helt forståeligt, for små børn skal kun tænke på at overleve og tage vare på sig selv, mens forældrene holder øje med dem.

Voksne mennesker kan passe på sig selv, så husk at rydde op efter dig selv, hjælpe andre, gøre mindre rent, for det passer, hvad man sige (undtagen i sjældne tilfælde): Din mor arbejder her ikke.

Vis generelt respekt for andre; lad være med at bagtale, mobbe, yde sexchikane og andre. Det er bare usømmeligt.

Flere Nyheder