Hvad er røgelse?

07 juni 2022 Marie Pedersen

advertorial

Røgelse har været brugt i mange år, og stammer formentlig fra Aztekerne. I starten var røgelse betegnelsen for træers harpiks, men i dag dækker ordet over aromatiske substanser, der stammer fra tørrede og knuste planter. Ordet røgelse er latin for “at brænde”, og du har måske hørt om røgelsespinde før. 

Røgelsens historie

Røgelse har gennem årene været forbundet med bl.a. spirituelle ritualer og ceremonier. I det gamle Egypten siges det, at røgelse blev brugt til at holde onde ånder på afstand, imens buddhistiske munke brugte det i forbindelse med deres rensningsritualer. Den dag i dag anvendes røgelse primært til at sprede en behagelig duft i hjemmet.

røgelse

Røgelses mange egenskaber

Røgelse kan bruges til at skabe en god duft i rummet. Derudover vælger mange at bruge det som hjælp til afspænding og til at komme i kontakt med deres spirituelle side. Hvis du søger at opnå velvære og fordybelse, kan du med fordel bruge røgelse.

Der findes forskellige typer røgelse, herunder tørrede urter, røgelsespinde, toppe og harpiks. Derudover findes der forskellige dufte, bl.a. lavendel, der siges at have en afslappende effekt på kroppen. Røgelse med cedertræ siges at have rensende egenskaber.

Sådan bruger du røgelse

Røgelsespinde skal tændes i den ene ende, hvorefter man skal lade den brænde i få sekunder. Herefter kan man puste flammen ud, så man blot står tilbage med en enkelt glød. Det er dette der gør, at røgelsespinden afgiver duft og røg. Det er bedst at have vinduerne åbne i rummet, da røgelsen ellers kan virke overvældende. Du kan få mange flotte røgelsesholdere med forskellige motiver, der vil se flot ud på en reol eller på et bord.

Du kan derfor have røgelsespinde stående fremme, så de afgiver en god duft i løbet af dagen. Røgelsespinde kan f.eks. slukkes i sand, men de må ikke blive våde, da de så ikke kan bruges igen.

Flere Nyheder