Gulvafhøvling i Viby – når dit trægulv har taget skade

By:

Selv det smukkeste og mest velplejede trægulv kan lide ubodelig skade, hvis fugt sætter sig i træværket. Dette kan for eksempel forekomme som følge af en oversvømmelse med tilhørende vandskade på husets eller lejlighedens inventar.

Når træværk bliver udsat for massiv påvirkning af fugt, kan der ske det, at væden får træets fibre til at udvide sig. Dette betyder, at de planker, parketter, lameller eller brædder, som trægulvet består af, kan slå dybe revner eller udvikle buler og andre ujævnheder.

I grelle tilfælde kan træværket udvide sig så meget, at planker og parketter forskyder sig i forhold til hverandre, hvorved der opstår niveau forskelle i det før helt plane gulv. Dette er virkelig ærgerligt – især hvis du altid har sat en stor ære i at passe og pleje dit lækre trægulv efter forskrifterne. Men selv alvorlige skader på træværket behøver ikke at betyde, at du skal skrotte gulvet.

Giv gulvet en chance mere med en professionel gulvafhøvling

Har dit gulv lidt alvorlig skade, men er det ellers massivt, sundt og intakt – så kan en gulvafhøvling være løsningen. Ved en gulvafhøvling nivelleres gulvet på ny, idet den ujævne og beskadigede overflade skrælles bort.

Dette vil genskabe den jævne og plane overflade, og samtidig fjerne misfarvninger samt mindske dybe revner i træværket. En efterfølgende gulvafslibning vil finslibe gulvet, så det er klar til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling.

Hvem kan afhøvle mit gulv?

Du bør overlade opgaven med afhøvling af dit trægulv til en erfaren fagperson. En dygtig gulvmand vil have de bedste og stærkeste forudsætninger for at opnå et flot resultat – og så minimerer du risikoen for at anrette yderligere skade på gulvet i forbindelse med den omstændelige procedure. Du kan få et godt tilbud på gulvafhøvling og gulvafslibning samt efterbehandling af dit trægulv ved professionel gulvmand på gkservice.dk