Få hjælp til afhængighed på et misbrugscenter

07 marts 2020 Astrid Pedersen
Få hjælp til afhængighed på et misbrugscenter

Er du kæreste eller ægtefælle til en misbruger, gør du sikkert alt, hvad der står i din magt for at få det hele til at hænge sammen. Men du bør standse denne adfærd, og i stedet søge at få din misbrugsramte nærmeste i behandling.

Slip misbruget – for børnenes skyld

Uanset hvor meget du kæmper for at holde sammen på din familie – og ikke mindst hjælpe dine børn – vil der altid være langt rækkende konsekvenser af at vokse op i et misbrugsramt hjem. Børn af misbrugere har langt større risiko for selv at ende i et afhængigheds betinget misbrug. Dette kan der være flere årsager til. Først og fremmest er der meget der peger på en arvelig disposition for afhængighed, og for det andet vil børn, som dagligt har skullet agere den voksne i familien, en tendens til at halte bagefter deres jævnaldrende når det gælder social, mental og kognitiv udvikling.

Når man således skal føle sig uden for i alle livets sammenhænge, kan stoffer eller alkohol virke tillokkende – med alt hvad det indebærer af sammenhold og fællesskab med andre misbrugere. Hvis du ønsker at undgå, at dine børn får ar på sjælen, bør du således sørge for, at hele familien får den rette hjælp.

Hvordan kan jeg hjælpe min misbrugsramte familie?

Det er meget vigtigt, at du hurtigt skrider til handling. Jo før familien kan komme i behandling, des større chancer for at den kan komme ud på den anden side med et styrket sammenhold og en forstærket sammenhængskraft. Hos Behandlingscenter Stien tilbydes behandling af de øvrige familiemedlemmer sideløbende med den deciderede misbrugsbehandling.

Med den rette terapi samt oplysning omkring misbrug og afhængighed kan alle medlemmer af familien – store som små – lære at bearbejde situationen, og at forholde sig til den direkte misbrugsramte. Han eller hun vil samtidig modtage afvænnende behandling og terapi i et fem ugers forløb, hvor vedkommende er indlogeret på selve centeret.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk 

Flere Nyheder