Få en pæn hæk med en hækkeklipper

28 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

De fleste huse med have har en hæk og de fleste har en levende hæk af f.eks. liguster eller bøg. Og en levende hæk, skal klippes mindst en og gerne to gange om året. En gang før Sankt Hans og en gang i løbet af efteråret. Især hvis det er en ligusterhæk, som nemt kan vokse 30 cm. i løbet af en sæson. Til brug til at klippe hækken skal du bruge en hækkeklipper. F.eks. en Makita hækkeklipper.

Du har flere muligheder, når du skal vælge en hækkeklipper. Overordnet har du fire forskellige typer du kan vælge imellem. 

Makita hækkeklippere

Flere forskellige typer af hækkeklippere

Helt overordnet er der vel to forskellige typer. Manuel og så elektriske hækkeklippere og så kan man underinddele de elektriske i tre.

Med mindre at din hæk er meget lille, er anbefalingen, at du har en elektrisk hækkeklipper, ellers bliver det alt for hårdt at klippe hækken. Selvom det er god motion. Det er stadig en god ide at have en manuel liggende til de situationer, hvor du har en særlig gren, som du gerne vil have klippet uden at skulle risikere at halvdelen af hækken ryger med.

En anden type af hækkeklippere er de batteridrevet. De er nemme at benytte sig af og er ikke overvælgende tunge som en benzin drevet. Ulempen er at du skal have både batteri og oplader og har du mange forskellige elektriske haveredskaber, kan du ende med en ganske stor samling. Nogle mærker har valgt at deres batterier er af samme størrelse, så man slipper for at skulle have flere. Ulempen er selvfølgelig at man bliver nød til at holde sig til samme mærke. 

At klippe hæk kan være tungt og her kan du spare på vægten ved at vælge en hækkeklipper, der bruger en ledning. Ulempen er selvfølgelig at du har brug for en ledning og du kan risikere at klippe den over.

 

Flere Nyheder